2020-10-28 10:14:42• hírek • Szatmár.ro, Digi24, Ebihoreanul.ro

Bihar Megyei Tanács: az új tanácselnök kirúgja az alkalmazottak felét

Fotó: Ilie Bolojan Facebook oldala
Fotó: Ilie Bolojan Facebook oldala

A helyhatósági választásokon újra Ilie Bolojan volt a nagy nyertes Biharban. Igaz, most nem a nagyváradi polgármesteri székért, hanem a megyei tanácselnöki mandátumért szállt harcba, és nyert.


A Nemzeti Liberális Párt politikusa 2004-től 2005-ig a Bihar megyei tanács tagja, 2005-től 2007-ig Bihar megye prefektusa volt. 2008-tól három cikluson át, 2020-ig Nagyvárad polgármestere. A Bihar Megyei Tanácsnál pedig máris belevetette magát a munkába, a jelszava pedig a kiadások ésszerűsítése.


A Digi24 tudósítása szerint Bolojan kedden jelntette be: a megyei tanácsnál dolgozó személyek felének nincs is meghatározott munkaköre, a havi fizetési alap pedig megközelíti a 270 ezer eurót. Mindezt úgy, hogy “kevésbé fontos” EU-s projektekben való részvétellel akár 50 százalékos fizetési bónuszt kapnak.
 

Az Ebihoreanul arról számol be, hogy már az első megyei tanácsülésen szó lesz a Bihar Megyei Tanács szervezeti felépítésének a megváltoztatásáról: 174 alkalmazottról 88-ra csökkentik a munkatársak számát. Ott, ahol két alkalmazott van felvéve ugyanarra a posztra, versenyvizsgával döntik majd el, hogy ki marad. Bolojan a megyei tanácselnök kabinetjében dolgozók számát is 6-ról háromra csökkenti, két alelnök helyett pedig csak egyet tart meg.
 

A tanácselnök szerint kevesebb alkalmazottal hatékonyabb lesz a Bihar Megyei Tanács munkája.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: